woensdag 17 april 2024

Bosklassen dag 3


Wat een nacht! We sliepen allemaal door en er moesten zelfs enkelen gewekt worden voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrokken we te voet naar het centrum van Maaseik. Hier bezochten we het Regionaal Archeologisch Museum.  

De leerlingen ontdekten enkele archeologische vondsten uit de streek. In de oudste apotheek van BelgiĆ« stond de apothekerskast hen op te wachten om aan de hand van doe-opdrachten dit beroep te ontdekken. In de ontdekkingskelder maakten ze kennis met technieken en materialen van de prehistorie tot de middeleeuwen. Ze schreven hun naam in een wassentablet, konden zich verkleden en maakten een eigen sieraad.

Wat een succes, dit museumbezoek!

 

Enkele minuutjes stappen richting het centrum van Maaseik, zagen we de wildwaterbanen opdagen tussen de huizen, “waaaauwww”!!!!! Wat keken we hier naar uit. Alleen maar blije gezichten.

 

Moe, maar voldaan, na al dat plezier, nog een staptochtje. Kipcurry achter de kiezen en we kregen nog een volledige uiteenzetting van het sterrenstelsel door Paul. Wat een boeiende avond.

 

Met de oogjes halfstok, kropen we ons bedje in.













































































































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten